Àudio guia del parc temàtic Catalunya en Miniatura

1. Benvinguda

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Benvinguda

Nota: En aquesta pàgina web únicament estan disponibles alguns àudios de la àudio guia (àuto guia) del recorregut.

Àudio guia Benvinguda 

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Benvinguda 

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Benvinguda 

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Benvinguda 

- Idioma rus
- Formato mp3

Benvinguts a Catalunya en Miniatura!!

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Introducció

El parc temàtic de miniatures més gran d'Europa, amb més de 150 edificis de les terres catalanes a escala 1:25, és a dir, 25 vegades més petit que els originals. Totes les maquetes que veuran amb la audioguia (autoguia) estan fetes a mà, utilitzant com a primera matèria poliuretà de diferents densitats, ja que aquest derivat del petroli es pot modelar i esculpir, i té la particularitat de suportar les inclemències del temps i no dilatar-se ni contreure's amb els canvis de temperatura.

Àudio guia Catalunya en Miniatura -  Modelant maquetes

Abans de començar la visita amb la audioguia (autoguia) et recordem que el recinte disposa de cafeteria i serveis WC. També podràs adquirir algun record a la botiga de souvenirs. Després de recórrer les maquetes podràs viatjar amb el tren Jacobs, que recorre 980 metres amb un ample de via de 15 polzades. El trajecte dura més de 10 minuts i ofereix una ruta panoràmica amb una visió complementària al passeig que hem realitzat.

Àudio guia Catalunya en Miniatura -   Bosc animat

Finalment, has de saber que a l’altre costat del parc es troba el BOSC ANIMAT, un parc aeri forestal amb 66 activitats entre arbres repartits en 4 circuits de diferents nivells de dificultat per gaudir d’aventures i experimentar noves sensacions. Si t’agraden les emocions no et perdis la tirolina de 150 metres de longitud!!!

Àudio guia Catalunya en Miniatura -   Bosc animat

Ara anem a començar el recorregut per les maquetes amb la audioguia (autoguia). Vas a sentir-te com un gegant passejant a l'aire lliure entre edificis en miniatura. A l'entrada has passat entre les cames de Gulliver (el personatge de conte que arriba al país de Lil•liput). Pots calçar-te les seves botes abans d'entrar en un món en miniatura. Al recorregut descobriràs 3 quilòmetres de trenets a escala i 200 espècies botàniques diferents que són obra d'un expert jardiner que treballa amb molta paciència i dedicació.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - A vista d'ocell

Si volessis com un ocell, podries comprovar que el parc té la forma del mapa de Catalunya. Iniciem la visita vorejant el llac que representa el Mar Mediterrani. Endavant!!!!

2. Mar Mediterrani i Catedral de Mallorca

Àudio guia Mar Mediterrani i Catedral de Mallorca 

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Mar Mediterrani i Catedral de Mallorca 

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Mar Mediterrani i Catedral de Mallorca 

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Mar Mediterrani i Catedral de Mallorca 

- Idioma rus
- Formato mp3

El llac, amb 2 milions de litres d'aigua permanent, simbolitza el mar mediterrani en miniatura. Davant de nosaltres ens trobem amb la majestuosa catedral de Mallorca. D'estil gòtic i construït entre els anys 1229 i 1346 és l'edifici religiós més important de l'illa.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral de Mallorca

Al segle XX, l'arquitecte Antoni Gaudí va realitzar una reforma que va durar deu anys i va ser molt polèmica per la demolició de diversos adossats que posseïa d'estil mudèjar.

3. Port de Barcelona i Telefèric

Àudio guia Port de Barcelona i Telefèric

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Port de Barcelona i Telefèric

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Port de Barcelona i Telefèric

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Port de Barcelona i Telefèric

- Idioma rus
- Formato mp3

Ens apropem al port més gran del Mediterrani, el port de Barcelona. Prem el botó que tens davant perquè el telefèric comenci a moure's. Va ser construït amb motiu de l'exposició internacional de Barcelona de 1929. El telefèric que veiem amb la audioguia (autoguia), amb un recorregut de 1303 metres que connecta la platja de Sant Sebastià amb el cim de la muntanya de Montjuïc, és un atractiu turístic de la ciutat.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Port de Barcelona

4. Entrada a Girona i Pont de Besalú

Entrem a la província de Girona, que compta amb 760.000 habitants, dels quals la vuitena part viu a la capital de la província. Entre la muntanya podem contemplar amb la audioguia (autoguia) el Pont Vell de Besalú, una magnífica obra civil romànica, construït sobre el riu Fluvià. Es va aprofitar la immillorable situació d'unes grans roques situades en el llit de la llera com a fonament per als 7 arcs de mig punt que conformen el pont. Compost de dos trams en angle oblic, té una longitud de 145 metres i una amplada de 5 metres.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Pont de Besalú

5.Monestir de Sant Pere de Roda

El monestir de Sant Pere de Roda d'estil preromànicque veiem amb la audioguia (autoguia), està construït a la falda de la muntanya de Verdera als peus de les ruïnes del castell de Sant Salvador de Verdera, el qual li va donar protecció segles enrere. La part central del conjunt és del segle IX sent el seu màxim exponent l'església, i al seu voltant es distribueixen la resta de construccions. Es desconeix el veritable origen del monestir, la qual cosa va donar lloc en el passat a especulacions i llegendes.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Monestir de Sant Pere de Roda

6. Ripoll i Monestir de Santa Maria de Ripoll

Àudio guia Ripoll i Monestir de Santa Maria de Ripoll

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Ripoll i Monestir de Santa Maria de Ripoll

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Ripoll i Monestir de Santa Maria de Ripoll

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Ripoll i Monestir de Santa Maria de Ripoll

- Idioma rus
- Formato mp3

El següent conjunt de maquetes que veiem amb la audioguia (autoguia) és el poble de Ripoll, la fundació del qual té lloc a l’entorn del Monestir de Santa Maria. Construït l'any 888 és un notable exponent del romànic de la zona, si bé ha sofert diverses ampliacions al llarg dels segles.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Monestir de Santa Maria de Ripoll

Un fort terratrèmol el 1428 va assolar la comarca del Ripollès. El sisme, d'intensitat IX en l'escala de Mercalli, va ser un dels més intensos soferts en la història de Catalunya. Va destruir completament un dels campanars del monestir i va deixar la resta de l'edifici molt afectat. Les parts deteriorades es van reconstruir seguint un estil gòtic. L'actual edifici és el resultat de l'última restauració realitzada a finals del segle XIX.
7. Catedral de Girona

Els següents punts d’interès de l’audio guia (autoguia) es troben en la part alta de l'escalinata, després de 99 graons, ens trobem amb la majestuosa catedral de Girona. Aquesta catedral posseeix la nau gòtica més ampla del món, amb un total de 23 metres.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral de Girona

La seva construcció es va iniciar al segle XI en estil romànic, seguint en el XII amb el gòtic, i es va acabar la construcció al segle XVIII. A la part més alta de la catedral pots veure un àngel. Inicialment es tractava d'una representació de la Fe, ja que la figura portava els ulls tapats per una bena, tot i que tothom la coneix com l'àngel (per les seves ales), ja que no podia apreciar-se la bena per tan alt que es trobava del sòl.
8. Museu Dalí, Torre Galatea

Dalí, qui no ha escoltat parlar d'aquest gran pintor surrealista català! Aquest teatre-museu de Figueres segueix les línies del pintor. L'artista es va ocupar personalment del projecte del museu. Tant és així que a l'interior del complex estan la seva última habitació i la seva tomba. Si us fixeu la façana exterior de l'edifici és decorada amb pans en forma de raïm.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Museu Dalí

L'edifici antigament era un teatre, però durant la guerra civil espanyola va ser destruït. Aquest teatre tenia un significat particular per a Dalí, ja que aquí va exposar la seva primera obra. Externament el museu manté l'aspecte neoclàssic del teatre, adornat amb extravagants escultures.

9. Casa Botines

El Capricho és un edifici projectat el 1883 per l'arquitecte Antoni Gaudí situat a la localitat càntabra de Comillas. A la seva estructura cal destacar en la àudioguia (àutoguia) les columnes del pòrtic i la torre cilíndrica arborescent. La decoració repeteix el tema del gira-sol i combina l'obra de carrers, maó, ferro i ceràmica amb les formes lúdiques i orgàniques que caracteritzen l'arquitecte català.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Casa Botines

10. El Capricho

El Capricho és un edifici projectat el 1883 per l'arquitecte Antoni Gaudí situat a la localitat càntabra de Comillas. A la seva estructura destaquen les columnes del pòrtic i la torre cilíndrica arborescent. La decoració repeteix el tema del gira-sol i combina l'obra de carrers, maó, ferro i ceràmica amb les formes lúdiques i orgàniques que caracteritzen l'arquitecte català.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - El Capricho

11. Palau Episcopal d'Astorga

El Palau Episcopal d'Astorga que veiem amb la audioguia (autoguia) és el màxim exponent del modernisme català. Ja que la ciutat no disposava d'un arquitecte diocesà, el bisbe Joan Baptista Grau va decidir encarregar el 1889 la construcció del nou palau episcopal al seu amic Gaudí.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Palau Episcopal d'Astorga

Quan Gaudí rep l'encàrrec estava ocupat en diversos projectes, per la qual cosa va decidir usar en l'obra paletes i obrers catalans que ja havien treballat amb ell, a fi que durant les seves absències l'obra continués de forma precisa segons les seves idees. El Palau és un edifici que té un aire medieval, apropiat per a la seva finalitat. Gaudí el va projectar en estil neogòtic, corrent que procedia de l'arquitectura historicista de moda en aquell moment.

12. Entrada a Barcelona i Parc Güell

Entrem amb la audioguia (autoguia) a la província de Barcelona, la més poblada del territori català, amb una població de 5.500.000 habitants, dels quals un terç viuen a la capital, Barcelona.

El Parc Güell és un gran jardí amb elements arquitectònics situat a la part alta d'aquesta ciutat i que mira al mar. Va ser dissenyat per Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme català i construït entre els anys 1900 i 1914. Té una extensió de 17 hectàrees, la qual cosa fa que sigui una de les obres arquitectòniques més grans del sud d'Europa. El 1984 la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Parc Güell

13. Estació França

Àudio guia Estació França

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Estació França

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Estació França

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Estació França

- Idioma rus
- Formato mp3

Benvinguts a l'Estació França de Barcelona, una estació terminal de caràcter monumental dotada amb una gran estructura metàl•lica d'estil modernista, inaugurada el 1929.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Estació França

Va ser de les darreres estacions d'Europa edificades en aquest estil i és actualment l'única estació de tren de Barcelona que destaca pel seu caràcter històric i artístic. Els edificis envolten les vies en forma d’“U” i estan fabricats amb materials considerats de luxe, com el marbre i el bronze, i amb vidrieres decoratives.

14. La Sagrada Família

Àudio guia La Sagrada Família

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia La Sagrada Família

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia La Sagrada Família

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia La Sagrada Família

- Idioma rus
- Formato mp3

Els següents punts d’interès de l’audio guia (autoguia) es la Sagrada Família, l'estrella del parc, a la seva construcció es van invertir 13.000 hores de taller. El 31 de desembre de 1881, Josep Maria Bocabella, propietari d'una antiga impremta i llibreria religiosa, va comprar uns terrenys per 172.000 pessetes amb els diners obtinguts de donacions per aixecar un temple dedicat a la Sagrada Família (Sant Josep, la Mare de Déu i Jesús). A més del temple, el projecte aglutinava la construcció d'escoles.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - La Sagrada Família

El 1883, un Gaudí de 31 anys es va encarregar de les obres, amb un projecte molt ambiciós. Consistia a construir el temple amb la seva originalitat pròpia, amb una tendència naturalista-modernista i amb una gran torre central de 170 metres dedicada a Jesucrist. Acceptat pel promotor amb gran entusiasme, l'arquitecte va dedicar la resta de la seva vida a aquesta obra, i en exclusiva durant els quinze darrers anys de la seva vida.

Va decidir aixecar fins a la seva màxima altura les parts més exteriors i menys funcionals del temple deixant una mostra prou significativa del seu personal estil constructiu, que serviria de guia quan ell faltés.

Antoni Gaudí va ser soterrat a la pròpia cripta, capella de la Mare de Déu del Carme, el 12 de juny de 1926. Entre 1926 i 1936 es van acabar les tres torres que faltaven a la façana del Naixement.

El 20 de juliol de 1936, el dia després de l'alçament militar que va originar la guerra civil espanyola, grups anticlericals van incendiar el temple i van destruir bona part del taller en el qual Gaudí havia treballat i on es trobaven els seus dibuixos, maquetes i motlles.

A causa d'això, i per la particular manera de treballar de Gaudí, no van quedar plànols ni directrius sobre com havia d'acabar-se el temple. Per això, el 1944 primer va haver de definir-se com procedir per edificar de la forma més fidel a les idees de Gaudí. Finalment l'any 1954 es van reprendre les obres.

La data de finalització s'estima per a l'any 2026. El temple fou dedicat al culte i declarat basílica menor el 7 de novembre de 2010 pel papa Benet XVI.

15. La Pedrera

La Pedrera és la maqueta més viatgera del parc. Fins i tot ha estat a Tòquio! Disposa d'una caixa especial que permet ser traslladada de forma segura. Aquí podeu observar amb la àudioguia (àutoguia) detalls del terrat i de les baranes que difícilment s'aprecien en la visita a l'edifici original. És d'estil modernista i es troba al passeig de Gràcia de Barcelona. Va ser l'última obra civil dissenyada per Antoni Gaudí, construïda entre 1906 i 1910. En el seu moment va ser molt polèmica a causa de les atrevides formes ondulants de la façana de pedra i els ferros forjats i retorçats que decoren els balcons i finestres.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - La Pedrera

16. Casa Batlló

La Casa Batlló va ser dissenyada per Antoni Gaudí, entre 1904 i 1906. Està situada al passeig de Gràcia de Barcelona, una ampla avinguda que creua el barri modernista de l'Eixample. Va ser un encàrrec de Josep Batlló Casanovas, un empresari tèxtil. La seva part més coneguda és la façana, considerada un dels més creatius i originals treballs de l'arquitecte perquè combina pedra, ferro, mosaic i ceràmica policromada.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Casa Batlló

17. Catedral de Barcelona

Àudio guia Catedral de Barcelona

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Barcelona

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Barcelona

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Barcelona

- Idioma rus
- Formato mp3

Mira amb la audioguia (autoguia) la plaça de la catedral com ballen sardanes. La catedral de Barcelona va ser la primera maqueta del parc. L'actual catedral es va construir durant els segles XIII i XV sobre l'antiga catedral romànica, edificada al seu torn sobre una església de l'època visigoda. Compta amb un claustre gòtic en el qual viuen tretze oques blanques.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral de Barcelona

La catedral està dedicada a la Santa Creu des de l'any 599, i posteriorment es va afegir Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, una jove donzella que, d'acord amb la tradició catòlica, va sofrir el martiri durant l'època romana.

18. Plaça Sant Jaume

La plaça Sant Jaume té un gran valor històric, tot i que el seu origen és de principis del segle XIX, quan es va construir la nova façana de l'Ajuntament. A la plaça podem trobar el Palau de la Generalitat. És un dels pocs edificis d'origen medieval a Europa.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Plaça Sant Jaume

19. La Rambla i Colom

El passeig de La Rambla que veiem amb la audioguia (autoguia) està ple de gent de dia i fins a altes hores de la nit. Hi trobem quioscos de premsa, flors i aus, actors de carrers…. Desemboca al port antic, on s'ubica la cèlebre estàtua de Cristòfor Colom. Aixecada en homenatge al descobridor, va ser el punt culminant de les obres de millora del litoral de Barcelona efectuades amb motiu de l'Exposició Universal de 1888

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Colom

A l'interior de la columna hi ha un ascensor que permet pujar fins a la semiesfera situada sota els peus de l'estàtua, des d'on s'albira la ciutat. L'estàtua de la maqueta de Colom es va haver de repetir perquè la primera va ser robada.

20. El Palau Güell

El Palau Güell que veiem amb la audioguia (autoguia) dissenyat per Antoni Gaudí, està situat al barri del Raval. Va ser un encàrrec d'Eusebi Güell, un ric industrial barceloní que sentia una gran admiració per l'arquitecte, finançant algunes de les seves obres més conegudes. Aquesta obra pertany a l'etapa orientalista de Gaudí (1883-1888). A la teulada hi ha 20 xemeneies que, per a no ser tractades com a elements molestos, es van convertir en elements decoratius. Amb això, va iniciar una forma de dissenyar les xemeneies que aniria desenvolupant en les seves següents obres fins a arribar a resultats espectaculars a La Pedrera. El palau va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1984.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - El Palau Güell

21. Universitat de Barcelona

L'edifici històric de la Universitat de Barcelona és una joia que moltes vegades passa desapercebut pel turista. Va ser construït entre 1863 i 1889, i actualment acull les Facultats de Filologia i Matemàtiques.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona és el principal centre d’investigació universitari d'Espanya i un dels més importants d'Europa i del món, tant pel nombre de programes d’investigació com per la seva excel•lència.

22. El Camp Nou

Àudio guia El Camp Nou

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia El Camp Nou

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia El Camp Nou

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia El Camp Nou

- Idioma rus
- Formato mp3

Estem amb la audioguia (autoguia) davant una maqueta realitzada enterament amb ciment. L'estadi, inaugurat el 1957, és el de més capacitat d'Europa i el sisè del món. Hi han tingut lloc esdeveniments esportius com la copa mundial de la FIFA de 1982 o diferents esdeveniments dels Jocs Olímpics de 1992.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - El Camp Nou

23.Torre Bellesguard

La Torre Bellesguard, també coneguda com a Casa Figueres, és una casa projectada per Antoni Gaudí i construïda entre 1900 i 1909 al peu de la muntanya del Tibidabo. Al lloc escollit es trobaven les restes d'un palau del segle XV del rei de la dinastia catalana, Martí L'Humà. El nom “bell-esguard” procedeix de la bella vista que el rei tenia d'aquest lloc. El gran nombre de finestres demostra l'interès de Gaudí per la il•luminació natural. La torre troncocònica està coronada amb la creu de quatre braços tan típica de Gaudí, i decorada amb ceràmica, mostrant els colors de la bandera catalana en homenatge a Martí L'Humà. Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 1969.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Torre Bellesguard

24. Casa Vicens

La Casa Vicens que veiem amb la audioguia (autoguia) és un edifici modernista de 1883 i el primer projecte important d'Antoni Gaudí. Està situada al barri de Gràcia de Barcelona. Es tracta d'un projecte molt imaginatiu, encarregat per una família propietària d'una fàbrica de ceràmica. Açò es manifesta a la façana que té una decoració basada en rajoles.

Es va inspirar en els elements vegetals del solar per dissenyar algunes de les peces més significatives de la decoració, com un full de margalló per a la reixa de ferro o un clavell moro per decorar la ceràmica de la façana.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Casa Vicens

25. Casa Calvet

Els següents punts d’interès de l’audio guia (autoguia) es troben en la Casa Calvet dissenyada per Antoni Gaudí, està situada al barri de l'Eixample, i data de l'any 1899. Es considera l'obra més conservadora de l'arquitecte. Efectivament, la simetria, l'equilibri i l'ordre que caracteritzen la Casa Calvet no són habituals en l'obra gaudiniana. Les columnes que flanquegen l'entrada recorden bobines de fil, i constitueixen una al•lusió al negoci tèxtil de la família Calvet. Va ser el primer edifici guardonat per l'Ajuntament en el Concurs anual d'edificis artístics l’any 1899. Està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Casa Calvet

26. El Tibidabo

Estem amb la audioguia (autoguia) davant la muntanya més alta de la ciutat de Barcelona. A la punta podem veure el temple expiatori del Sagrat Cor, construït entre 1902 i 1961. L'aspecte exterior del temple és el d'un recinte emmurallat fortificat de pedra, presidit per un colossal temple neogòtic amb una doble escalinata d'aire monumental. D'altra banda podem trobar el parc d'atraccions del Tibidabo. Inaugurat el 1901, és el més antic d'Espanya i el tercer més antic d'Europa.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - El Tibidabo

27. Col•legi Teresianes

El Col•legi de les Teresianes obra d'Antoni Gaudí, va ser concebut per Sant Enric d'Ossó per allotjar un col•legi i el convent de la congregació de religioses teresianes (Companyia de Santa Teresa de Jesús), que ell mateix havia fundat.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Col•legi Teresianes

Aquest edifici que veiem amb la audioguia (autoguia) no va ser projectat inicialment per Gaudí, el qual es va incorporar al projecte el març de 1989, un any després del seu inici. Ossó li encarrega el projecte pel gran renom del qual ja gaudia, i per ser una persona molt devota. Gaudí va complir la voluntat de l'orde de reflectir austeritat a l'edifici, acatant el vot de pobresa, encara que va ser creant alguns elements decoratius, tant a l'exterior com a l'interior.

28. Finca Güell     

Gaudí va rebre l'encàrrec de reformar un palauet d'aire caribeny de part del seu gran mecenes, el comte Eusebi Güell. Aquest havia conegut l'obra de l'arquitecte en l'Exposició Universal de París de 1878, data en què es va iniciar una llarga amistat i una gran xifra d'encàrrecs. Va realitzar el projecte amb un aire oriental que de vegades recorda l'art mudèjar. Va construir el mur amb calç i pedra, destacant la porta principal amb una reixa de ferro en forma de drac amb ulls de cristall; sobre el drac hi ha un taronger fet d'antimoni.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Finca Güell

Gaudí també es va encarregar parcialment del disseny dels jardins de la finca. El 1969 va ser declarat Monument Historicoartístic de Caràcter Nacional. Actualment és la seu la càtedra de Gaudí.

29. Rupit

Deixant de banda la ciutat, ens endinsem dins de la província de Barcelona, on ens trobem amb aquest poble d'estil medieval. Les cases que veiem amb la audioguia (autoguia) estan construïdes amb gran harmonia entre la muntanya, amb carrers estrets i empinats. El poble de Rupit és famós pels seus pessebres vivents, el seu pont penjat i el seu castell, que es troba sobre un esperó rocós.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - Rupit

30. El Llac de Banyoles

Àudio guia El Llac de Banyoles

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia El Llac de Banyoles

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia El Llac de Banyoles

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia El Llac de Banyoles

- Idioma rus
- Formato mp3

És el llac més gran de Catalunya. Els científics sostenen que l'origen de les seves aigües està relacionat amb les pèrdues dels rius Ter i Fluvià. Igual que altres llacs com el Ness, una llegenda popular conta que les tropes de Carlemany, aprofitant la seva estada a la ciutat de Girona, es van apropar a Banyoles per intentar reduir i matar el drac.

Àudio guia Catalunya en Miniatura - El Llac de Banyoles

Sant Emeteri, un monjo francès que acompanyava l'emperador per combatre els moros va començar a resar quan la bèstia va sortir del seu refugi. La bèstia es va quedar mirant aquell monjo i, com si d'un cadellet es tractés, el va seguir fins a la plaça. Després d'aquest succés, el sant miracler va fundar el monestir de Sant Esteve de Banyoles, abans d'anar-se'n a viure a una cova enmig d'un bosc tan espès que no era possible endevinar si era de dia o de nit. El monstre va tornar al llac, on diuen que encara hi viu avui. A la nostra reproducció es pot apreciar amb detall la forma de 8 que té el llac i que “in situ” és impossible de veure.

31. Entrada en Lleida y Port del Comte

Entrem a la província de Lleida amb la àudioguia (àutoguia), té 450.000 habitants dels quals un terç viu a la capital. Aquí es troba la famosa Vall d'Aran, preciós enclavament de muntanya que compta amb idioma propi, l'aranès. El Port del Comte és l'estació d'esquí més propera a Barcelona. Va ser fundada el 1973, i compta amb 42 km de pistes esquiables.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Port de Comte

32. Conjunt Romànic Vall de Boí

El que veiem amb la audioguia (autoguia) és un conjunt de nou esglésies romàniques declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i situades a la Vall de Boí, a la comarca catalana de l'Alta Ribagorça. D'aquest conjunt la més representativa és l'església de Sant Climent de Taüll, romànica i coneguda pels frescos que posseïa, que respecten el pantocràtor ficat en una màndorla perlada, assegut en una franja transversal que està decorada amb dibuixos vegetals.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Conjunt Romànic Vall de Boí

A principis del segle XX es va manifestar un gran entusiasme per estudiar i catalogar les pintures romàniques murals de les esglésies de la Vall de Boí. Van ser “descobertes” per erudits però també van despertar la curiositat de profans l'únic interès dels quals era econòmic.

33. La Seu d'Urgell

Àudio guia La Seu d'Urgell

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia La Seu d'Urgell

- Idioma catalá
- Formato mp3 

Àudio guia La Seu d'Urgell

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia La Seu d'Urgell

- Idioma rus
- Formato mp3

La ciutat va ser una antiga fortalesa militar, i capital del comtat d'Urgell durant l'Edat Mitjana, fins que la capital va ser traslladada a Balaguer. La diòcesi d'Urgell comprèn part de les províncies de Lleida i Girona, i la totalitat del Principat d'Andorra. La seva seu episcopal és la Seu d'Urgell.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - La Seu de Urgel

La catedral de Santa Maria d'Urgell és d'estil romànic, i data del segle XII, destacant-hi el claustre adossat, el museu diocesà i l'Església de Sant Pere i Sant Miquel.

34. Castell de Cardona

Aquest castell que veiem amb la audioguia (autoguia) és probablement la fortalesa medieval més important de Catalunya. Està situat sobre un pujol que domina la vall salina i la vall del Cardener. Va ser construït l'any 886 per Guifré el Pilós. D'estil romànic i gòtic, inclou l’anomenada Sala Daurada i la Sala dels Entresòls. Durant el segle XV, els ducs de Cardona van ser la família més important de la Corona d'Aragó, només per darrere de la Casa Reial. Actualment és parador nacional.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Castell de Cardona

35. Monserrat

Àudio guia Monserrat

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Monserrat

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Monserrat

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Monserrat

- Idioma rus
- Formato mp3

És un massís rocós considerat tradicionalment la muntanya més important i significativa de Catalunya. Segons la llegenda, l'any 880, un dissabte a la tarda, uns pastors van veure descendir del cel una forta llum, acompanyada per una bella melodia. El dissabte següent la visió es va repetir.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Monserrat

El bisbe, en assabentar-se de la notícia, va organitzar una visita durant la qual van trobar una cova en què es trobava la Santa Imatge. El bisbe va proposar traslladar-la a Manresa però en treure la imatge, aquesta es va fer tan pesada que no la van poder moure, per la qual cosa va interpretar aquest fenomen com el desig de la Verge de quedar-se en aquest lloc, així que va ordenar construir una capella. La Verge, coneguda popularment com "la Moreneta" pel seu color fosc, és una talla romànica de fusta de finals del segle XII. Entre les diverses construccions del monestir benedictí, la sala capitular, el claustre neoromànic i el refetor, destaquen pel seu estil arquitectònic. La maqueta està realitzada a escala 1:300.

36. Colònia Güell

Cal destacar en la àudioguia (àutoguia) el projecte de colònia obrera ideat per Güell comptava amb hospital, fonda, escola, comerços, teatre, cooperativa i capella, a més de les fàbriques i els habitatges dels obrers, en una superfície total d'unes 160 hectàrees. Gaudí es va encarregar de la planimetria del conjunt.

Lamentablement tan sols es va construir la cripta, ja que a la mort del comte Güell el 1918, els seus fills van abandonar el projecte. Gaudí va projectar una església plenament integrada en la naturalesa, conforme amb els conceptes que tenia de l'arquitectura com a estructura orgànica. La cripta de la Colònia Güell va servir a Gaudí de banc de proves on experimentar aquestes noves solucions estructurals ideades per ell, que després va aplicar a obres com la Sagrada Família.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Colònia Güell

37. Güell Garraf

Aquest celler i els seus annexos va ser un encàrrec per a Antoni Gaudí de l'industrial i mecenes Eusebi Güell, ja que disposava de diverses explotacions vinícoles a la zona del Garraf.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Colònia Güell

El complex que veiem amb la audioguia (autoguia) és un exemple de Modernisme arquitectònic català i es mostra amb unes formes extremadament originals realitzades amb materials tradicionals com la pedra i el maó. És una construcció que recorda un estil medieval, encara que els arcs són parabòlics en lloc de la típica forma semicircular del romànic. La casa del guardià, que forma part de l'entrada principal, té una magnífica porta formada per cadenes entrellaçades.

38. Comissaria de Mossos i Bombers

Àudio guia Comissaria de Mossos i Bombers

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Comissaria de Mossos i Bombers

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Comissaria de Mossos i Bombers

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Comissaria de Mossos i Bombers

- Idioma rus
- Formato mp3

La comissaria dels “mossos d'esquadra” és la maqueta més nova del parc. Es va incorporar al març de 2012 en homenatge a aquest cos de seguretat ciutadana. Una mica més endavant veurem també el parc de bombers de Manresa, que simula un dels seus exercicis d'entrenament, i que va ser inaugurada la maqueta amb motiu del 150 anivesari.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura -  Comissaria de Mossos i Bombers

39. El Cava

Àudio guia El Cava

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia El Cava

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia El Cava

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia El Cava

- Idioma rus
- Formato mp3

És un vi espumós elaborat pel mètode tradicional a la Regió del Cava a Espanya, fonamentalment a la comarca catalana del Penedès (províncies de Barcelona i Tarragona). Sant Sadurní d'Anoia és el centre de producció més important i seu del Consell Regulador.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Cava

40. Monestir de Poblet

El monestir de Poblet que veiem amb la audioguia (autoguia) va ser una fundació del comte de Barcelona de l'any 1150. Poblet va arribar a reunir tot el que era necessari per a la seva subsistència sense haver de sortir del recinte. A més de les dependències òbvies i primàries de qualsevol monestir, Poblet va comptar amb infermeria, farmàcia, cementiri, jardí de plantes aromàtiques, molins, forn, i fins i tot un calabós ja que l'abat tenia la potestat d'un senyor feudal.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Monestir de Poblet

41. Entrada a Tarragona i Catedral de Tarragona

Entrem a la província de Tarragona amb la audioguia (autoguia), té una població de 800.000 habitants dels quals una cinquena part viu a la capital. La Catedral de Tarragona va ser construïda en l’estil gòtic primerenc. Es troba situada a la part més alta de Tarragona, sobre un lloc que ja va ocupar amb anterioritat un temple dedicat al culte imperial romà (el temple d’August) una catedral visigoda i una mesquita àrab.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral de Tarragona

La catedral romànica, pensada també com a element defensiu, està proveïda de matacans, merlets i camí de ronda, així com de finestres elevades, fora de l'abast de l'enemic.

42. Catedral del Vi

La Catedral del Vi del Pinell de Brai, construïda entre 1919 i 1922, va ser obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí.

L'edifici que veiem amb la audioguia (autoguia) està compost de 4 naus: la sala principal serveix per emmagatzemar el vi, a la part posterior es troba la segona nau, destinada a la seva elaboració i en un nivell més elevat, dins d'aquesta mateixa nau, hi ha el moll de recepció del raïm i el dipòsit d'aigua. La tercera sala, coneguda com la Fornal, s'utilitzava com a sala de criança del vi, i finalment, la nau de dues plantes destinada al molí d'oli.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral del Vi

La bodega y el molino de aceite de El Pinell de Brai son sin duda una de las joyas de la arquitectura agraria catalana de principios del siglo XX. El edificio destaca por su especial diseño y belleza del conjunto, que han hecho que se conozca como la Catedral del Vino por excelencia. La combinación del ladrillo, la piedra y el azulejo vitrificado, consiguen unos efectos estéticos poco frecuentes en este tipo de edificios; tanto los arcos parabólicos de la sala principal como la imponente fachada, ya anuncian la majestuosidad del edificio, el cual en el año 2002 fue declarado por la Generalitat de Cataluña como Bien de Interés Nacional.

El celler i el molí d'oli del Pinell de Brai són sens dubte una de les joies de l'arquitectura agrària catalana de principis del segle XX. L'edifici destaca pel seu especial disseny i bellesa del conjunt, que han fet que es conegui com a la Catedral del Vi per excel•lència. La combinació del maó, la pedra i el taulell vitrificat, aconsegueixen uns efectes estètics poc freqüents en aquest tipus d'edificis; tant els arcs parabòlics de la sala principal com la imponent façana, ja anuncien la majestuositat de l'edifici, que l'any 2002 va ser declarat per la Generalitat de Catalunya com a Bé d'Interès Nacional.

43. Castell de la Suda

Era l’as-sudda o alcassaba de la ciutat de Lleida, d'origen andalusí. Les restes de la Suda, actualment rehabilitats, estan situats al turó de La Seu Vella, darrere de l'antiga catedral de Lleida. La seva existència està documentada des de l'any 882, època en què Lleida (Medina Larida) estava ocupada pels sarraïns. Des del seu emplaçament es dominava un ampli territori i era un excel•lent lloc de defensa. Actualment també és parador nacional.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Castell de la Suda

44. Catedral de Lleida

Àudio guia Catedral de Lleida

- Idioma espanyol
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Lleida

- Idioma catalá
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Lleida

- Idioma engonals
- Formato mp3

Àudio guia Catedral de Lleida

- Idioma rus
- Formato mp3

Els següents punts d’interès de l’audio guia (autoguia) és el monument més emblemàtic de la ciutat, es va construir en estil romànic, encara que les seves voltes són de creueria ogival gòtiques. Les seves portades i capitells van generar un important taller escultòric romànic conegut com l'Escola de Lleida. Al magnífic claustre podeu comprovar que cada arc és diferent, amb la seva galeria mirador sobre la ciutat, es va realitzar entre els segles XIII i XIV. La catedral va ser acabada al segle XV amb la construcció del campanar i la porta dels Apòstols.

 Àudio guia Catalunya en Miniatura - Catedral de Lleida

L’any 1707, i donada la seva important posició estratègica, es va convertir en caserna militar, no tornant a exercir funcions religioses. La catedral conserva l’estil original sense afegits posteriors d’altres estils. Hem arribat al final del recorregut en una hora i mitja aproximadament heu visitat els llocs més emblemàtics de Catalunya, us recordem que teniu a la vostra disposició els diferents serveis del parc com la botiga de souvenirs i el restaurant.
Audioguías Bluehertz ha realitzat al parc temàtic Catalunya en Miniatura l'àudio guia per al recorregut de maquetes en els idiomes espanyol, català, anglès i rus.Catalunya en Miniatura: Can Balasch de Baix, S/N - 08629 - Torrelles de Llobregat, Barcelona.

- Tel.: + 34 936 890 960 - www.catalunyaenminiatura.com - info@catalunyaenminiatura.com -
Back to index